Wijndocentendag 2013

wijndocent

Vandaag is het Nationale Wijndocentendag

Samen met collega wijndocenten was ik uitgenodigd door het Productschap wijn voor deze jaarlijkse Wijndocentendag. Natuurlijk altijd leuk om elkaar weer te ontmoeten en over ons favoriete onderwerp te kunnen praten. Er stonden twee gastcollege’s op de agenda:

 

 

 

 

Zuid-Afrika specialist Udo Göebel MV nam ons mee naar Zuid-Afrika en zette de meest in het oog springende veranderingen van de afgelopen jaren op een rijtje. Van nieuwe aanplant in gebieden langs de zuidelijke kustlijn tot jonge, hippe wijnmakers met vernieuwingen in het oude gebied Swartland. Door de verhalen uit de praktijk en de prachtige proefwijnen weer helemaal up to date gebracht over dit modern wijnland.

Daarna gaf Robèrt Verweij in zijn gastcollege een beleving van de moderne wijn-spijs methode en hield degeijkte combinaties en inzichten tegen het licht. Niet alle ‘wijn/spijs klassiekers’ doorstonden de test, bleek uit het goed proeven. Robèrt liet zien dat kaas-wijn combinaties meer aandacht verdienen.

Tot slot werd het eerste nieuwe wijncursusboekje “Ik weet wat van Wijn” uitgereikt door de Ron Andes MV aan de voorzitter van het Productschap Wijn. Dit leuke handzame boekje is de basis voor een nieuwe, leuke ‘opstap’ wijncursus van twee avonden.

Wat een leuke, gezellige en inspirerende dag!

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche