Sponsor wijnproeverij voor Tennisvereniging VBF Oosterhout

wijnproeverij oosterhout bredaDeze zomer kreeg ik van Tennisvereninging VBF uit Oosterhout het verzoek of ik (Vin Mierlo) ze tijdens hun invitatietoernooi willen sponsoren. Hier hoefde ik niet lang over na te denken en besloot een wijnproeverij voor tien personen aan te bieden. Deze proeverij werd de hoofdprijs van de afsluitende bingo.

Op 10 augustus was het dan zover en heb ik de wijnproeverij voor de winnares en negen andere tennisvrienden- en vriendinnen verzorgd. De evaluatie van die avond was top. Later kreeg ik dit verslag toegezonden, dat ik graag met jullie wil delen:

Met dank aan sponsor Vin Mierlo
Op vrijdag 10 augustus jl. werden wij uitgenodigd door Wil om aanwezig te zijn bij de wijnproefavond die ze gewonnen heeft bij loterij van het Invitatietoernooi. Deze wijnproefavond werd geheel verzorgd door Jeroen van VIN MIERLO. Vin Mierlo was één van de sponsoren van het toernooi. In afwachting van wat Vin Mierlo ons te bieden zou hebben zaten wij met nog 8 andere genodigden,op het afgesproken tijdstip, in de tuin van Wil en Kees. Het weer was uitmuntend voor een wijnproefavond, dus dat beloofde al veel goeds!

Jeroen heette ons van harte welkom en legde uit wat de bedoeling was van zijn komst: veel kennis van wijnen op te doen en tevens de verschillende smaken, geuren en soorten wijn te gaan waarnemen en natuurlijk te proeven. Door de professionele uitleg en enorme kennis van Jeroen hoe men op de juiste manier goede wijn kan herkennen en proeven, trok Jeroen ons aller aandacht en zaten we allen met vol enthousiasme te luisteren.

Om onze smaakpapillen nog meer te prikkelen werden er door Jeroen met regelmaat heerlijke hapjes zoals garnalen, forel en gekruide rosbief tussen het wijnproeven uitgeserveerd. Tussendoor was er steeds gelegenheid vragen over de geserveerde wijn aan hem te stellen en daar werd door menigeen goed gebruik van gemaakt en we hebben dan ook veel goede adviezen en tips gekregen om thuis de juiste manier van serveren, temperatuur en de smaakpapillen op het hoogste niveau te brengen.

Na het proeven van een 6-tal verschillende soorten wijn werd de sfeer steeds gezelliger en kon Jeroen met veel genoegen deze proeverij gaan afsluiten.

Op deze avond was het bijzonder aangenaam te mogen ervaren dat er geen nadrukkelijke verkoopactiviteiten waren en als men prijzen en/of tot aankoop van wijnen wilden overgaan werden we verwezen naar Wijnkoperij De Gouden Ton in Oosterhout. Jeroen werkt onafhankelijk en hoeft geen wijnassortiment te promoten. Voor deze Oosterhoutse wijnproeverij schonk hij wijnen van De Gouden Ton – uit Oosterhout.
Dit alles maakte deze wijnproefavond zeer bijzonder en aangenaam en wij kijken dan ook met veel genoegen en plezier terug op deze avond, met dank aan Wil en Kees voor de uitnodiging.

Aan het eind van deze avond kreeg iedereen de gelegenheid even op te schrijven hoe men deze wijnproefavond had beleefd en ervaren en als conclusie kwam uit de bus:

Goede balans tussen Hollandse nuchterheid, relativeringsvermogen en Bourgondische verwennerij. Puur Genieten!!!!!

Wil jij met jouw (sport)vrienden, familie of collega’s ook graag een avondvullende wijnproeverij meemaken? Kijk dan hier voor een eerste indruk of
neem contact met Jeroen op.

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche