Perswijn Winterproeverij in Wassenaar

perswijn winterproeverij

Vandaag was ik te gast op de winterproeverij van wijntijdschrift Perswijn. De sfeervolle locatie van Kasteel De Wittenburg in Wassenaar stond twee dagen in het teken van wijn. Gisteren (zondag)  consumenten, vandaag voor professionals, horeca en vakhandel met een aangepast programma.

Bij aankomst op het landgoed valt meteen de volle parkeerplaats op. Deze proeverij wordt goed bezocht! Uitgerust met een wijnglas, proefcatalogus en balpen kan de proeverij beginnen. In de grote zaal zie ik meteen een boel bekende gezichten. Meteen bij de ingang stond Sara Channell van Wines of South Africa waar ik pas nog een leuke opdracht voor heb gedaan. Ze had weer een prachtige selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen bij zich.

Daarnaast bekenden uit de ‘Wijn en Social Media Groep’ waar ik regelmatig al lunchend met een mooi glas wijn mee brainstorm. En natuurlijk veel bekende gezichten van de vinologenopleiding; allemaal bezig met het ‘natte huiswerk’. Er viel weer heel wat moois te proeven – en dat heb ik ook zeker gedaan! Zo’n veertig wijnen hebben m’n smaakpapillen gekieteld.

Leuk onderdeel van deze ‘vakdag’ waren de workshops. Ik had ingetekend op twee workshops van Magister Vini Lars Daniëls:
‘De Ortsweine van de VDP. De boeiende typiciteit van bekende Duitse wijndorpen‘ en ‘Loire – cabernet franc, tijdloos elegant’. Complimenten voor deze workshops! Goed van inhoud, met bezieling gegeven en voorzien van mooie proefwijnen.

Het was een geslaagde middag en mooie aftrap van een nieuwe, volle wijnweek.

 

 

 

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche