Nieuw: ontdek nieuwe wijnen door digitale smaak

Met de techniek van tegenwoordig is het mogelijk online nieuwe wijnen te ontdekken op basis van persoonlijke smaak.
VinoTip heeft een website ontwikkeld die door gebruik van social media de drempel verlaagt om online nieuwe wijnen te ontdekken en aan te schaffen.

 

 

 

Er is weer een nieuwe ontwikkeling op het gebied van techniek, internet en smartphones. Een website die zichzelf als doel stelt om wijnliefhebbers en de wijnbranche zowel online met elkaar te verbinden.

Op VinoTip.nl beoordeel je de wijnen die je drinkt en deel je jouw ervaringen met andere wijnliefhebbers. Nadat je een aantal wijnen hebt beoordeeld, stelt VinoTip automatisch een smaakprofiel voor je samen op basis van jouw bevindingen. Dit profiel bestaat uit een handige grafiek met de bekende wijnkleuren die je ook aantreft bij de slijter of in de grotere supermarkt.

De wijn die bij de slijter, in de supermarkt of bij de webwinkel verkrijgbaar is, is alleen voorzien van beperkte informatie over de smaak en de afkomst van de wijn. VinoTip biedt de mogelijkheid om online de meningen van andere liefhebbers te raadplegen over de wijn die je van plan bent aan te schaffen. De TasteMatch maakt in één oogopslag duidelijk of de wijn goed bij je profiel past en de moeite waard is om aan te schaffen.

VinoTip maakt het ontdekken van nieuwe wijnen toegankelijker voor de consument en verlaagt de drempel van het online aanschaffen ervan.

Zelf heb ik nog geen ervaring met VinoTip. Jij wel? Laat dan een reactie achter (alvast bedankt!)

Bron: persbericht Vinotip.

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche