Komkommertijd

vin mierlo komkommertijdHet is eventjes stil geweest hier bij Vin Mierlo. Is het Komkommertijd in de Wijn?

Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. Het is een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus in de maand augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is (volgens Wikipedia).

En dat klopt. Politici en veel anderen zijn ongetwijfeld op vakantie. Maar ik ben niet gebonden aan het hoogseizoen en ook niet op vakantie geweest. En toch zijn er de afgelopen tijd weinig berichtjes op mijn wijnblog verschenen. Is het komkommertijd in de Wijn, of bij Vin Mierlo?

Nee, zeker niet – integendeel! De afgelopen tijd ben ik voornamelijk ‘achter de schermen’ bezig geweest met wijn – en met Vin Mierlo. Zo heeft de basiscursus wijn op SWEN 1 niveau vorm gekregen. Die heb ik uitgewerkt én er staan inmiddels twee groepen voor september op de agenda. Op een aantal warme zomeravonden heb ik nog een gezellige wijnproeverijen op locatie verzorgd, een aantal proefnotities voor de wijnbranche geschreven en bezocht ik Wijnhoeve De Kleine Schorre voor een rondleiding en uitgebreide proeverij. En daarnaast proef ik nog bijna elke dag wijn en stapelen de handgeschreven proefnotities zich op, wachtend op een plaatsje op het wijnblog.

Inmiddels zijn de scholen weer begonnen en start ik met de opleiding tot Register Vinoloog aan de Wijnacademie. Er komt vast weer genoeg aan om over te schrijven. Ondertussen wordt het wijnblog langzaam maar zeker weer verder aangevuld met proefnotities. Ik heb er nog zo’n 170 te gaan…

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij op Facebook en je ziet ook de ‘kleine’ updates. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief  en blijf op de hoogte!

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche