Jeroen is nu ‘Register Wijndocent’

jeroen van mierlo register wijndocent

Naast ‘Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie‘ mag ik mij sinds vandaag ook ‘Register Wijndocent’ noemen.
Een titel die tot nu toe slechts acht wijndocenten in Nederland mogen voeren.

Waarom deze titel?

Allereerst om dat het dit moment voor iedereen mogelijk is om wijncursussen te geven. Dit kan, omdat het beroep ‘wijndocent’ geen beschermde titel. is. En aangezien de belangstelling voor wijncursussen steeds meer toeneemt, neemt ook het het aanbod van wijncursussen en ‘wijndocenten’ in Nederland toe.

Om het wijnonderwijs in Nederland op een hoger niveau te tillen en de kwaliteit daarvan voor de consument te kunnen garanderen, is het noodzakelijk geworden om eisen te stellen aan het beroep wijndocent.

Reden voor de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn hebben om een kwalificatie ‘SWEN Register Wijndocent’ te ontwikkelen. Wijndocenten die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om de titel ‘SWEN Register Wijndocent’ te voeren. Hiervoor moeten zij voor een examencommissie een wijnles verzorgen.

Daarnaast moet de SWEN Register Wijndocent beschikken over actuele theoretische- en proeftechnische kennis van wijn, Register vinoloog zijn én ervaring hebben opgedaan tijdens werkbezoeken aan wijnproducenten in meerdere wijngebieden en in meerdere wijnlanden. Uiteraard moet deze wijndocent ook beschikken over voldoende didactische vaardigheden en aantoonbare ervaring hebben met het geven van wijncursussen.

 

Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs vind ik het belangrijk dat cursisten / consumenten weten waar zij aan toe zijn als ze een cursus willen volgen.
Daarom heb ik mij met plezier laten toetsen door deze onafhankelijke commissie.
En ben ik weer trots op het resultaat!

 

Meer informatie? www.registerwijndocent.nl

 

 

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche