Cantina Tudernum Riesling Frizzante

cantina tudernumVan de Italiaanse Cantina Tudernum komt deze Riesling Frizzante. Gemaakt van de riesling italico druif. En ondanks dat de naam dat wellicht doet vermoeden, is het géén directe verwant van de riesling zoals wij die uit de Alsace en Duitsland kennen.

De wijngaarden van Cantina Tudernum liggen in Umbrië. Hier planten zij ondermeer deze riesling italico, ook wel Welschriesling genoemd, aan. Deze wijn is gemaakt volgens de méthode Charmat, op RVS en vond daarna zijn weg naar een wit glazen fles met een strak gestileerd etiket. Ziet er fris en modern uit. Nu eens kijken wat er onder de kurk zit.

In het glas kleurt deze riesling italico helder bleekgeel met een groene zweem. De frizzante toont zich door de kleine belletjes die in het glas omhoog parelen.

Dan de aroma’s: Jong en fris. In eerste instantie ruik je wat gisttonen, die worden opgevolgd door citroen, limoen en een beetje tropisch fruit.

Dan het proeven. In de mond halfdroog, frisse- en aangename zuren. Een medium body met een bovengemiddelde smaakintensiteit. Gele appel en licht tropisch fruit. De mousse is romig. Tot slot de afdronk, die is wat langer dan gemiddeld heeft nog tonen van tropisch fruit en een klein bittertje.

Deze wijn is ingezonden door Wijnenrijk.

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche