Anoranza Sauvignon Blanc 2011

anoranza sauvignon blancUit het Spaanse La Mancha komt veel wijn. Heel veel wijn zelfs. Sterker nog, La Mancha is het grootste wijnproducerend gebied ter wereld. Probeer dan als wijnmaker maar eens iets anders-dan-anders te maken dan al die recht-toe-recht-aan wijnen die al uit dit gebied komen. En soms lukt dat, zoals deze Añoranza van Bodegas Lozana bijvoorbeeld. De familie Lozana maakt hier inmiddels al vier generaties wijn, sinds 1853.  

De familie heeft deze wijn gemaakt van sauvignon blanc druiven. Die druifjes groeien op eigen wijngaarden en ook nog eens op kalkhoudende grond. De wijnstokken zijn gemiddeld vijftien jaar oud.

In het glas zien we een heldere, bleekgele witte wijn. Na het walsen met het glas komen geurige aroma’s vrij van citrus, sappige groene appels en wat bloesem.

Een mond vol, dat is deze Anoranza Sauvignon Blanc. Jong, fris en fruitig. Heeft veel te vertellen: over knisperende groene appeltjes en friszure citrussmaken die je smaakpapillen komen kietelen. En over die lange sappige afdronk die doet verlangen naar de volgende slok. Veel, vol en fris. Voor een frisse prijs ook.

Deze wijn is ingezonden door: Doosje-wijn.nl

About The Author

Jeroen

Register Vinoloog | Register Wijndocent | Freelance ondersteuning wijnbranche